Segédlet a 247/2014. (X.1.) Korm. rendelet tárgyi hatálya alá tartozó termékekről és szolgáltatásokról

Az érintett szervezetek megkeresésére Hivatalunk több alkalommal nyújtott iránymutatást arra vonatkozóan, hogy egy adott szolgáltatás a Korm. rendelet tárgyi hatálya alá tartozik-e vagy sem. Ezen konkrét esetekre adott állásfoglalások, adatszolgáltatások alapján, továbbá figyelemmel a Korm. rendelet tárgyi hatályát érintő jogszabály-módosításra, a Hivatal a korábban összeállított értelmezési segédletet módosította, illetve bővítette. A dokumentum a „Letölthető dokumentumok” fülön, a „Kapcsolódó anyagok” között érhető el.
A segédlet hasznos információkat ad a bejelentési kötelezettségek teljesítéséhez, ugyanakkor minden esetben szükséges az adott beszerzés műszaki paramétereinek részletes vizsgálata a Korm. rendelet hatálya alá tartozás eldöntése érdekében.

Amennyiben a beszerzések megítélésében segítséget kérnek, javasoljuk, hogy a beszerzés részletes ismertetése mellett szíveskedjenek a Hivatal állásfoglalását kérni a okoQTZMyDEloLXU6MOMYYAa296YmVzemVyemVzQG5rb2guZ292Lmh1 e-mail címen keresztül.

A segédlet megtalálható a Kapcsolód anyagok között.